Знову вводити жорсткі карантині обмеження недоцільно — Ляшко

Не можна вводити жорсткі заходи, оскільки це досить негативно впливає на економіку
Знову вводити жорсткі карантині обмеження недоцільно — Ляшко
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)
1 Жовтня 2020, 19:15
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно вводити знову жорсткі карантинні обмеження.

Про це Ляшко повідомив в інтерв'ю Українському радіо.

Коли ми говорили про березень-квітень, у нас були своєчасно запроваджені жорсткі карантинні обмеження. І в Україні не було пікового зростання кількості випадків коронавірусної хвороби. За цей період часу ми підготували систему охорони здоров’я і чітко розуміємо, що не можна вводити такі жорсткі заходи, бо це досить негативно впливає на економіку. І ми шукаємо золоту середину між економічними і епідемічними обмеженнями для того, щоб і країна працювала, і система охорони здоров’я справлялася, оскільки це досить негативно впливає на економіку сказав санлікар.

Читайте також

За словами Ляшка, наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.

Бізнесу ─ створити умови, щоб люди могли дотримуватися. Перевізникам ─ створити умови, щоб можна було дотримуватися, щоб не було скупчення в автобусах і щоб люди були тільки в масках. Органам місцевого самоврядування і мерам міст ─ створити додатковий рухомий склад на маршрутах, де є пікове навантаження, щоб не було скупчення. Це комплексна робота, яка повинна давати результат. На жаль, в деяких містах люди не дотримуються протиепідемічних норм, і це призводить до того, що є інфікування, обмін інфекцією між контактами і збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби, ─ додав Ляшко.

Нагадаємо, що жорсткий карантин в Україні повністю збив першу хвилю пандемії коронавірусу. Цього вдалося досягти за рахунок того, що в Європі вона почалася раніше.