Зеленський: жорсткий карантин в Україні повністю збив першу хвилю пандемії коронавірусу

Головне
1 Жовтня, 17:44 424
читать на русском

Жорсткий карантин в Україні повністю збив першу хвилю пандемії коронавірусу. Цього вдалося досягти за рахунок того, що в Європі вона почалася раніше. Про це на брифінгу у Рівненській області заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що не всі розуміють небезпеку COVID-19, але вона висока, передає Інтерфакс-Україна.

У нас були жорсткі карантинні заходи, які призводили, як і в усьому світі, до труднощів в економіці та в кожній родині, тому що економічна криза в країні - це криза в родині. Але жорсткі карантинні заходи збили повністю першу хвилю. Ми були на душу населення майже найкращими в Європі, - заявив Зеленський.

Читайте також

За словами президента, цього досягли завдяки тому, що перша хвиля в Європі почалася раніше і Україна, оцінивши наслідки, змогла підготуватися до неї.

Нагадаємо, в Україні діагноз COVID-19 встановили 2 671 особі, всього в країні вже 201 305 випадків захворювання.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.

30 вересня стало відомо, що біофармацевтична компанія CureVac з німецького Тюбінгена розпочинає другу фазу тестування вакцини проти коронавірусу - CVnCoV.

Компанія розробляє новий клас препаратів на основі рибонуклеїнової кислоти (мРНК).

CureVac – одна з 3 німецьких компаній, які отримали від держави сукупно 750 млн євро на дослідження та розробку вакцини від коронавірусу.