В Україні оновили поділ на карантинні зони - Кабмін

Головне
1 Жовтня, 22:00 452
читать на русском

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 1 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, з урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, введені обмеження з переліку, визначеного відповідною урядовою постановою № 641.

Карантинні зони

Карантинні зони Фото: kmu.gov.ua

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 5 жовтня 2020 року, - зазначають в уряді.

Встановлюються ці епідемічні рівні на 14 днів.

Зокрема, "червоний" рівень встановлено у місті Тернопіль та у місті Канів (Черкаської області).  У цих містах заборонено: роботу громадського транспорту; роботу ТРЦ, кафе і ресторанів.

Читайте також

У Києві та області встановлено "жовтий" рівень.

Список усіх карантинних зон можна подивитися за посиланням.

Нагадаємо, що жорсткий карантин в Україні повністю збив першу хвилю пандемії коронавірусу.  За словами президента України, цього вдалося досягти за рахунок того, що в Європі вона почалася раніше.

1 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно знову вводити жорсткі карантинні обмеження.

За словами Ляшка, наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.

1