Це фарс і цинізм: Степанов обурився заявою "Епіцентру" щодо роботи у вихідні

На думку міністра, торгова мережа вирішила покуражитися
Важливо
Це фарс і цинізм: Степанов обурився заявою "Епіцентру" щодо роботи у вихідні
Максим Степанов (Фото: УНІАН)
12 Листопада 2020, 13:27
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов обурився заявою торговельної мережі "Епіцентр" щодо роботи під час карантину вихідного дня.

Під час брифінгу у Міністерстві охорони здоров'я Степанов (досьє міністра) висловив думку, що "Епіцентр" робить фарс на здоров'ї людей.

Вчора на засіданні уряду було прийнято рішення щодо запровадження в Україні "карантину вихідного дня". І скажу вам відверто, мене просто обурив пост у соціальних мережах від "Епіцентру". Як там було? Продовжуємо п'ятницю на 72 години. Хочете покуражитися? Хочете робити фарс на здоров'ї людей?

То якщо хочете покуражитися - поїхали зі мною в реанімацію! Покуражтеся перед людьми, які помирають кожного дня. Покуражтеся перед людьми, в очах яких єдине: "Допоможіть, будь ласка", покуражтеся перед лікарями, які кожного дня роблять усе, щоб зберегти життя людей. Лікарі й медичні сестри, які борються за життя кожної людини, зі сльозами на очах, коли їм не вдається врятувати ту чи іншу людину - особливо коли це молода людина. Такий вам кураж потрібен? Я впевнений, що мої колеги по уряду, які відповідають за контроль, дадуть відповідь на цей фарс і цинізм, - заявив Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, 11 листопада, незважаючи на протести підприємців та працівників закладів харчування, уряд запровадив карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції.

Повідомляється, що карантин вихідного дня почне діяти від 14 листопада.

На вихідних буде заборонено працювати:

  • розважальним закладам;
  • ресторанам;
  • кафе;
  • спортзалам;
  • непродуктовим магазинам;
  • ТРЦ.

Також буде заборонено проводити культурні заходи.

Мережа торгових центрів "Епіцентр" оголосила, що не буде закриватися у вихідні, незважаючи на постанову Кабінету міністрів про карантин вихідного дня.  "Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки - є, корм для тварин - є", - йшлося у повідомленні "Епіцентру".