Садовий заявив, що у Львові не дотримуватимуться карантину вихідного дня

Мер Львова назвав рішення про запровадження карантину вихідного дня "дурницею"
Важливо
Садовий заявив, що у Львові не дотримуватимуться карантину вихідного дня
Андрій Садовий (Фото: Facebook)
11 Листопада 2020, 18:46
читать на русском

Міський голова Львова Андрій Садовий під час протестної акції місцевих рестораторів негативно висловився про рішення уряду щодо запровадження в Україні карантину вихідного дня та заявив, що не зупинятиме місто у суботу та неділю.

Відео виступу Садового оприлюднене на його сторінці у Facebook.

Зокрема Садовий назвав "дурницею" карантин вихідного дня та повідомив, що "жодного нерозумного рішення місто приймати не буде".

Ми з вами повинні взяти на себе всі зобов’язання: ніяких бенкетів, ювілеїв чи весіль, але про повний локдаун не можна говорити, — сказав Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Львова вважає, що краще займатися просвітництвом щодо коронавірусу, аніж знову зачиняти всі заклади на карантин.

Карантин вихідного дня – це взагалі не вихід. Можна ще зробити карантин “обідньої перерви”, чи карантин по парних і непарних. Але все це – абсурд. Це спроба уряду коштом малого та середнього бізнесу показати хоч якісь дії. Дії, єдиним результатом яких будуть додаткові проблеми в сім‘ях людей, по яких пандемія і так вдарила найсильніше, – пояснив своє рішення мер міста.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

1