На Чернігівщині у зоопарку тигр загриз доглядальника

Чоловік порушив правила техніки безпеки при годуванні хижих звірів
На Чернігівщині у зоопарку тигр загриз доглядальника
Тигр (Фото:pexels)
4 Лютого 2021, 20:26
читать на русском

У Менському зоопарку на Чернігівщині тигр загриз працівника звіринця, який саме збирався годувати тварину.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Чернігівської області.

Сьогодні, 4 лютого до чергової частини поліції надійшла інформація про те, що у Менському зоопарку тигр смертельно укусив співробітника.

Попередньо 47-річний працівник зоопарку збирався годувати тварину. У цей момент тигр напав на чоловіка. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події до приїзду медиків.

Відомо також, що чоловік працював у зоопарку 12 років. Під час годування тигра він мав бути не один, але з якихось причин зайшов до клітки сам. Про подальшу долю тигра теж поки що нічого не відомо.

Слідчі поліції відкрили провадження за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це спричинило смерть людини.

Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також

Нагадаємо, Київський зоопарк на час локдауну знизив ціни та почав працювати у режимі парку. На час локдауну для всіх відвідувачів введено єдиний знижений тариф – 50 грн. Діти до 5 років зможуть потрапити на територію зоопарку безкоштовно.

Доступ до зимових приміщень з екзотичними теплолюбними тваринами обмежено через карантин.

У зоопарку кажуть, що через скло можна поспостерігати за сім’єю мавп-сіамангів, купанням пеліканів та порханнями червоних і чорних ібісів у зимовому саду.

Наразі КиївЗоо працює в режимі парку щодня без вихідних із 09:00 до 16:00

1