На Чернігівщині згоріла дача бізнесмена Ігоря Мазепи, заарештованого за привласнення земель Київської ГЕС

Дача Ігоря Мазепи вигоріла дотла
Важливо
На Чернігівщині згоріла дача бізнесмена Ігоря Мазепи, заарештованого за привласнення земель Київської ГЕС
22 Січня 2024, 13:41
читать на русском

У Чернігівській області цієї ночі згорів заміський будинок Ігоря Мазепи, якого звинувачують у махінаціях із землями Київської ГЕС. Пожежа сталася в селі Картовецьке.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Як розповіли джерела виданню, 22 січня о 03:22 до Головного управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с.Картовецьке Городнянської територіальної громади Чернігівський район.

Джерела РБК-Україна додають, що мова йде про заміський будинок бізнесмена та директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок. Імовірною причиною пожежі називають порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Нагадаємо, 18 січня на українсько-польському кордоні затримали відомого українського бізнесмена Ігоря Мазепу.

Пізніше в компанії Concorde Capital уточнили, що бізнесмен хотів виїхати з країни для того, щоб потрапити на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Паралельно із затриманням співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки в офісі Concorde Capital.

Як з'ясувалося пізніше, Мазепу підозрюють у організації схеми незаконного заволодіння землею Київської ГЕС. Також у схемі нібито брали участь співробітники Держгеокадастру.

20 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід українському бізнесменові Ігорю Мазепі, який є директором інвестиційної компанії Concorde Capital. Його вирішили помістити під арешт.

1