На Чорнобильській АЕС відновили електропостачання

Всі системи охолодження будуть працювати в штатному режимі
На Чорнобильській АЕС відновили електропостачання
Чорнобиль Фото: УНІАН
14 Березня 2022, 00:04
читать на русском

На Чорнобильській АЕС відновили електропостачання. Всі системи охолодження будуть працювати в штатному режимі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Енергоатом.

Як розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, сьогодні завдяки неймовірним зусиллям фахівців НЕК "Укренерго", наших атомників і електриків вдалося повернути електропостачання на ЧАЕС, захоплене російськими окупантами.

Він зазначив, що українські енергетики ризикували власним здоров'ям та життям, але змогли запобігти ризику можливої ядерної катастрофи. Яка могла б загрожувати усій Європі.

Тепер системи охолодження відпрацьованих ядерних зборок знову працюватимуть у штатному режимі, не від резервного харчування.

Наголошую, що ЧАЕС це об'єкт української енергетики, і нам не потрібна жодна допомога з боку будь-кого для забезпечення або відновлення електропостачання на наші об'єкти, - йдеться у повідомленні.

Міністр Галущенко знову закликав міжнародні спільноти допомогти у захисті ядерних об'єктів.

Тому я ще раз звертаюся до наших міжнародних партнерів, Єврокомісії, МАГАТЕ, ООН, ОБСЄ: допоможіть нам захистити ядерні об'єкти! Зараз вкрай необхідно змусити ворога покинути АЕС і встановити 30-кілометрову демілітаризовану зону навколо об'єктів атомної енергетики України, - написав він.

Нагадаємо, що російські окупанти, які захопили Чорнобильську атомну станцію, можуть здійснити теракт на ЧАЕС.

Читайте також

1