На Центральному залізничному вокзалі у Києві замінять ескалатори: витратять 13 млн гривень

Встановлювати ескалатори будуть з 21 січня по 6 квітня
На Центральному залізничному вокзалі у Києві замінять ескалатори: витратять 13 млн гривень
Центральний залізничний вокзал у Києві. Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia
17 Січня 2022, 14:37
читать на русском

У вестибюлі Центрального залізничного вокзалу в Києві встановлять два нових потужних ескалатори Heavy Duty. На це АТ "Укрзалізниця" планує витратити 13 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

АТ "Укрзалізниця" розпочинає встановлення двох нових потужних ескалаторів Heavy Duty у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва в період спаду навантаження після святкового періоду, - йдеться у повідомленні.

Роботами зі встановлення та обслуговування ескалатора займатиметься ТОВ "Міцуї Україна", які стали переможцем торгів за допомогою системи Prozorro в липні 2021 року. На новий ескалатор УЗ витратить близько 13 млн грн, що на 16 % менше очікуваної вартості.

Крім того, за понад два десятиліття роботи старий ескалатор перевіз більше ніж 250 млн пасажирів. Новий ескалатор буде повністю пристосований до навантаження відповідно до трафіку головного вокзалу та зможе транспортувати до 11 тисяч пасажирів на добу. Для порівняння: у старого ескалатора цей показник 7,3 тис. пасажирів.

Новий ескалатор матиме регулятор швидкості, сенсор для зупинки сходового полотна за відсутності пасажирів та пристрої для знезараження поручнів.

Встановлювати ескалатори будуть з 21 січня по 6 квітня. Впродовж цього часу для пасажирів буде діяти безплатна послуга з доставки багажу портерами. Кнопки для їх виклику будуть розташовані біля сходів, що ведуть з вестибюля Центрального вокзалу на конкорс (критий перехід до Південного вокзалу зі спусками до колій) та у зворотному напрямку.

Пасажирам з габаритними валізами, а також групам маломобільного населення рекомендується використовувати вхід зі сторони Південного вокзалу для зручнішого доступу, а також ліфти до платформ у західному підземному переході (зі сторони метрополітену).

Нагадаємо, старі ескалатори у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу встановили у 2001 році під час його реконструкції. Під час техогляду в лютому 2018 року з`ясувалося, що у механізмів зношені ланцюги поручнів. Дотепер ескалатори не замінили, однак їх регулярно ремонтують та зупиняють для профілактики.

Читайте також

1