На деокупованій Харківщині росіяни залишили багато підступних мін (відео)

Деякі міни дуже важко виявити металодетекторами
На деокупованій Харківщині росіяни залишили багато підступних мін (відео)
Розмінування / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
21 Вересня 2022, 13:58
читать на русском

У деокупованих Ізюмі та Балаклії виявляють багато заборонених мін-"пелюсток". Лише за один день піротехніки в цих містах вилучили понад тисячу вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

У деокупованих містах особливо багато підступних мін ПФМ-1 (так званих "пелюсток"), що заборонені усіма міжнародними конвенціями. Цей тип мін дуже важко виявити металодетекторами. Проте надзвичайники докладають всіх зусиль, аби ліквідувати цей "спадок" ворога. Лише минулого дня сапери ДСНС знищили 35 "пелюсток" на місці виявлення, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що за день піротехніки зведеного загону ДСНС в Ізюмі та Балаклії вилучили понад тисячу вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники закликають жителів деокупованих територій оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям та розповідати дітям про небезпеку від боєприпасів.

Нагадаємо, що голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що деокуповані райони Харківської області розмінують протягом двох місяців, проте повна зачистка території триватиме до весни 2023 року.

1