На Дніпропетровщині злочинці обкрадали потяги з вугіллям - фото

Крадіям вдалося привласнити понад 500 тонн вугілля
На Дніпропетровщині злочинці обкрадали потяги з вугіллям - фото
Вугілля Фото: УНІАН
30 Вересня 2022, 16:43
читать на русском

Понад 500 тонн вугілля викрала злочинна група у Дніпропетровській області.

Як повідомили у Національній поліції (НПУ), злочинці викрадали вугілля прямо з вантажних потягів.

Організована злочинна група діяла на території Дніпропетровської області. Зафіксовано факти викрадення кам’яного вугілля, що транспортувався залізничним транспортом, вагою понад 115 тонн. Під час обшуків у зловмисників вилучено ще близько 400 тонн викраденого вугілля, - кажуть правоохоронці.

Організатором злочинного угруповання був 33-річний житель Дніпропетровської області, він залучив до схеми щонайменше сімох людей і кожному з них відвів окрему роль.

В ході слідства встановлено, що фігуранти отримували зі своїх джерел інформацію про наявність кам’яного вугілля у вагонах на станції в с. Миколаївка Петропавловського району, розміщення охорони залізничних платформ, після чого проникали на територію станції, вантажили вугілля з вагонів до заздалегідь заготовлених транспортних засобів та вивозили до визначених місць зберігання. Надалі викрадене вугілля реалізовували, а грошові кошти організатор розподіляв між учасники організованої групи, - кажуть в НПУ.

Наразі задокументовано 15 епізодів злочинної діяльності, збитки від яких становлять майже пів мільйона гривень.

Злочинцям загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліціянти затримали групу із 29 осіб, які крали вугілля з вантажного потяга на станції Курахівка Донецької області.

1