На Донбасі бойовики використали заборонену зброю: було поранено військогового

Було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню за минулу добу
Важливо
На Донбасі бойовики використали заборонену зброю: було поранено військогового
Українські військові на Донбасі Фото: facebook.com/pressjfo.news
4 Листопада 2021, 09:06
читать на русском

На Донбасі російські найманці продовжують обстрілювати українські позиції. У середу, 4 листопада, було поранено захисника.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що за минулу добу, 3 листопада, в районі проведення ООС з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння:

  • Поблизу населеного пункту Лобачеве противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
  • Поблизу Південного ворог двічі обстріляв позиції наших захисників, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та міномети калібру 120 мм.
  • Неподалік Новоолександрівки окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.
  • Біля Золотого-3 ворожі війська вели вогонь з мінометів калібру 82 мм.
  • В районі Новозванівки російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення. Воїну надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний, - йдеться у повідомленні.

Українські військові відповіли вогнем на обстріли ворога. Станом на 7 годину ранку 4 листопада порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, що 26 жовтня російські бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню та вбили одного українського військового, ще одного - поранили.

Читайте також

1