На Донбасі окупанти заблокували пропуск громадян через п'ять КПВВ

Бойовики щоденно пропускають людей лише через КПВВ "Станиця Луганська"
На Донбасі окупанти заблокували пропуск громадян через п'ять КПВВ
КПВВ “Новотроїцьке” (фото: ООС)
18 Грудня 2020, 16:07
читать на русском

Бойовики продовжують блокувати п'ять КПВВ на лінії розмежування. З української сторони функціонують усі пункти пропуску громадян.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що за рішенням командування Об’єднаних сил усі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування працюють щоденно з 08.00 до 16.00.

Окупанти й надалі блокують дорожні коридори навпроти КПВВ "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське", "Мар’їнка", - йдеться у повідомленні.

В ООС повідомили, що окупанти щоденно пропускають людей лише на КПВВ "Станиця Луганська". В КПВВ "Новотроїцьке" пропуск відновлюється двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли бойовики розблоковують рух дорожнім коридором.

Протягом тижня прикордонники оформили на КПВВ "Станиця Луганська" до тимчасово окупованої території України - 5 904 людини, на контрольовану територію - 5 609 осіб.

Читайте також

Через КПВВ "Новотроїцьке" – 208 громадян та 37 транспортних засобів пройшли в бік тимчасово окупованого Донецька, водночас 110 осіб та 15 транспортних засобів перетнули лінію розмежування на контрольовану територію.

Разом з тим, 23 людини російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України, - повідомили в ООС.

Перебувати у КПВВ можна з одягненою захисною маскою (респіратором) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки. Під час перевірки громадян, які рухаються з тимчасово окупованої території України, проводиться температурний скринінг. Для пропуску на контрольовану територію ці громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу "Вдома" або обсервації.

Нагадаємо, що з 8.00 10 листопада, відповідно до рішення командувача Об’єднаних сил, в усіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відновили пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

1