На двох вулицях у центрі Києва 22 серпня обмежать рух

Транспорт не пустять на вулиці Михайлівську та Велику Житомирську
На двох вулицях у центрі Києва 22 серпня обмежать рух
Пішохід (фото: pexels)
19 Серпня 2021, 15:23
читать на русском

Увечері 22 серпня в центрі Києва обмежать рух у зв’язку із проведенням фестивалю "Ковчег Україна: десять століть української музики в одному концерті, музична подія року".

У зв’язку із проведенням заходу 21 та 22 серпня буде обмежено рух всіх видів транспорту вулицею Михайлівською (від Михайлівської площі до Михайлівського провулку) та вулицею Великою Житомирською (від перехрестя з вулицею Володимирською до Михайлівської площі) з 20:30 до 23:30.

Також, будуть внесені зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту, шлях яких проходить вулицями, де буде проводитися захід, відповідно до схеми організації дорожнього руху.

Як повідомляє КМДА, фестиваль триватиме з 21:00 до 23:00 22 серпня на Михайлівській площі. Ініціативу Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти підтримано розпорядженням КМДА № 1771.

За інформацією організаторів, захід до 30-річчя незалежності України поєднає традиційну і класичну музику, шедеври українського образотворчого мистецтва і новітні технології.

У концерті братимуть участь великий симфонічний оркестр, два хори – чоловічий і жіночий, 8 солістів, 5 музичних гуртів.

Особлива гостя концерту – 85-річна співачка з Полісся Домініка Чекун – хранителька традиції ритуального співу Полісся. Спеціально до події Сергій Жадан та гурт "ДахаБраха" написали пісню – легенду про Ноя на український лад.

22 серпня до "Ковчегу" приєднаються зірки української сцени, зокрема солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Джамала, Святослав Вакарчук та інші.

Музичну програму буде супроводжувати мультимедійна інсталяція з використанням новітніх технологій – голографічні проєкції, AR-ефекти доповненої реальності. Відеоряд складатиметься з шедеврів традиційного мистецтва України.

Сцена з підйомними механізмами нагадуватиме обриси корабля-ковчега. Вхід вільний.

Нагадаємо, 18, 20 та 22 серпня у Києві заплановані масштабні перекриття руху транспорту через репетиції параду військ до Дня Незалежності.

Читайте також

1