На флагштоку найбільшого державного прапора у Києві встановили новий тризуб - відео

Конструкція оновленого тризуба легша за попередню та оснащена поворотним механізмом
На флагштоку найбільшого державного прапора у Києві встановили новий тризуб - відео
Встановлення нового тризуба на флагштоку найбільшого державного прапора Фото: пресслужба Кличка
16 Серпня 2021, 16:52
читать на русском

До Дня прапора та 30-річчя незалежності України у Києві встановили новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора.

Про це мер Києва (досьє Кличка) написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebok і опублікував відео відповідних робіт: демонтажу старого тризуба та встановлення нової конструкції.

До Дня прапора та 30-річчя незалежності України встановили новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора. Конструкція оновленого тризуба, що виготовили на одному зі столичних підприємств, – легша та оснащена поворотним механізмом, – повідомив Кличко.

Він нагадав, що меморіал з найбільшим флагштоком України спорудили за кошти меценатів і відкрили минулого року до Дня прапора. Висота флагштоку – близько 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Нагадаємо, на початку липня у селі Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області висіяли велетенський герб України. Його внесли до реєстру як національний рекорд України у категорії "Наука і Технології".

Читайте також

1