На глобинському м'ясокомбінаті знайшли численні порушення - Держпродспоживслужба

З обігу вилучать окремі м'ясні продукти комбінату
На глобинському м'ясокомбінаті знайшли численні порушення - Держпродспоживслужба
Ковбасні вироби (фото: УНІАН)
15 Липня 2021, 17:47
читать на русском

На ТОВ "Глобинський м'ясокомбінат", де сталось масове отруєння працівників, під час позапланової перевірки виявили численні порушення.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі у відповідь на запит видання "Радіо Свобода".

Зазначається, що перевірку проводила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено позаплановий захід державного контролю (інспектування) щодо додержання ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат" вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, - йдеться у повідомленні.

Під час проведення перевірки було встановлено низку порушень вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Серед порушень, які виявили Держпродспоживслужба, наступні:

  • 4131,3 кг м'ясної продукції, які на момент перевірки знаходились у цеху, була забруднена невідомою речовиною;
  • у цеху напівфабрикатів не було механічної вентиляції;
  • над цехом виробництва напівфабрикатів проводили ремонт, де використовували будівельні засоби з хімікатами.

За результатами проведеного заходу винесено рішення від 13.07.2021 року № 18 про припинення обігу харчових продуктів на потужності: цеху напівфабрикатів ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат". Також винесено рішення від 13.07.2021 року № 19 про вилучення з обігу м’ясних продуктів загальною вагою 4131,3 кг. Зазначені продукти вироблені в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів, – зазначили в Держпродспоживслужбі.

Також управління Держпраці створило спеціальну комісію для розслідування інциденту, а висновки передадуть правоохоронцям.

Нагадаємо, 13 липня 16 працівників ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат" поскаржилися на раптове погіршення стану здоров'я. З ознаками отруєння їх шпиталізували.

Згодом голова Кременчуцької райдержадміністрації Олег Лєднік зазначив, що масове отруєння на м'ясокомбінаті у Полтавській області могло виникнути через випари фарби

Читайте також

1