На Херсонщині росіяни примушують отримувати паспорти рф та погрожують виселенням

Росіяни продовжують завдавати ракетних ударів по Україні
На Херсонщині росіяни примушують отримувати паспорти рф та погрожують виселенням
Російські військові, окупанти / Фото: Reuters
30 Вересня 2022, 12:01
читать на русском

Російська армія продовжує зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що за минулу добу росіяни завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ. Постраждало майже 50 населених пунктів. Серед них - Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дніпро, Кривий Ріг, Миколаїв, Нікополь, Вознесенськ, Павлівка, Високопілля, Білогірка та Мирне.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Разом з тим у Білорусі з двадцять першого вересня розпочалася перевірка засобів радіотехнічного забезпечення аеродромної мережі. Це може свідчити про можливість використання білоруських аеродромів російськими військовими.

Також відбулася ротація авіаційних підрозділів спільного навчального центру підготовки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони ЗС Білорусі та російської федерації із заміною трьох з чотирьох наявних багатоцільових винищувачів Су-30М. Зберігається загроза ударів з Білорусі.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – в районах Сеньківки і Соснівки Чернігівської області та Нововасилівки й Павлівки Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах Петропавлівки та Курилівки;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва та Озерне;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковліка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Тоненьке, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій противник не вів. Обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії були в районах населених пунктів Новопіль, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Залізничне, Зелений Гай, Дорожнянка та Новоукраїнка.

Окупаційне керівництво тимчасово зайнятих територій України примушує місцевих жителів отримувати громадянство та паспорти російської федерації.

У Маріуполі, вчителям навчальних закладів погрожують звільненням у разі відмови обмінювати український паспорт на російський, іншим жителям дозволяють не здавати український паспорт при отриманні російського.

В населеному пункті Токарівка, що на Херсонщині окупанти попередили, що у разі неотримання паспортів російської федерації до 1 жовтня, жителі підлягають виселенню та вивезенню за межі окупованих територій.

В Херсоні окупанти виселили мешканців кількох гуртожитків, для подальшого заселення військовослужбовців російських окупаційних військ, які прибули на посилення підрозділів на цьому напрямку.

Нагадаємо, що росіяни у тимчасово окупованому Криму отримали наказ першочергово мобілізувати кримських татар і відправляти райони найбільш інтенсивного ведення бойових дій.

Читайте також

1