На Івано-Франківщині розгорнули блокпости та мобільний шпиталь через спалах коронавірусу

В області також запроваджують особливий режим в`їзду-виїзду
Головне
На Івано-Франківщині розгорнули блокпости та мобільний шпиталь через спалах коронавірусу
Мобільний шпиталь на Прикарпатті (Фото: Арсен Аваков Твіттер)
20 Лютого 2021, 16:00
читать на русском

Через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгорнула мобільний шпиталь для хворих на коронавірус. Крім того, в області встановили карантинні блок-пости і запровадили особливий режим в’їзду та виїзду з області.

Світлини мобільного госпіталю у своєму Твітері розмістив очільник МВС Арсен Аваков.

Госпіталь складається з декількох модулів та має 120 ліжко-місць, укомплектований необхідним медичним обладнанням. Сили МВС у регіоні працюють у посиленому режимі, - розповів Аваков (досьє Арсена Авакова).

Крім того, згідно з протоколом позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС в області на в’їздах та виїздах з окремих населених пунктів встановили карантинні пункти (пости) для обмеження поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Встановити особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожніх шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі виявлення ознак захворювання – спрямувати їх до закладу охорони здоров’я, - йдеться у рішенні.

Всього в області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 – у цілодобовому режимі: в Івано-Франківську – на автошляху Н-10, біля АЗС, на автошляху Н-09 біля ресторану "Лелеч" та у селі Черніїв.

У Надвірнянському районі блок-пости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Читайте також

Нагадаємо, у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях, де зафіксовано різке зростання захворюваності на covid-19, посилять карантинні обмеження. За потреби рекомендовано на місцевому рівні приймати рішення про обмеження на окремих територіях, де було зафіксовано спалахи захворювання. Йдеться, зокрема, про відвідування навчальних закладів, роботу закладів харчування та відпочинку, контроль в’їзду/виїзду до населених пунктів тощо.

1