На Київщині угрупування видавало себе за правоохоронців та торгувало зброєю - фото

Організаторам угруповання повідомлено про підозру
На Київщині угрупування видавало себе за правоохоронців та торгувало зброєю - фото
Вилучена зброя, фото СБУ

У Київській області СБУ затримали угрупування, яке видавало себе за правоохоронців та торгувало зброєю.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

СБУ затримала на Київщині торгівців зброєю, які видавали себе за правоохоронців. У зловмисників вилучено 15 одиниць вогнепальної автоматичної зброї та більше 6 тис. набоїв. Для маскування протиправної діяльності, зловмисники видавали себе за представників правоохоронних органів. Співробітники СБУ задокументували факт нелегального збуту 13 автоматів АК-74 і 3 тис. набоїв до них. Зловмисники намагались реалізувати цю зброю за 20 тис. дол, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що під час обшуків в угрупування знайшли фіктивні бланки дозволів на право носіння зброї, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі за матеріалами української спецслужби, організаторам угруповання повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, колишній керівник одного з підрозділів ДСНС України та раніше судимий мешканець Закарпатською області організували незаконний продаж вогнепальною зброєю та особливо небезпечними хімічними речовинами.

1