На Кіпрі виявили гібрид штамів коронавірусу "Дельта" та "Омікрон"

"Дельтакрон" має ознаки одразу двох штамів
На Кіпрі виявили гібрид штамів коронавірусу "Дельта" та "Омікрон"
Тести на коронавірус (Фото: pixabay)
8 Січня 2022, 22:31
читать на русском

На Кіпрі вчені виявили гібрид штамів коронавірусу "Дельта" та "Омікрон" у 25 пацієнтів. З них 11 госпіталізували, 14 - лікуються вдома.

Про це повідомляє hromadske.

Зазначається, що команда професора кафедри біологічних наук Кіпрського університету Леонтіоса Кострікіса виявила цю мутацію. За його словами, новий штам має генетичний фон мутації "Дельта" та містить і мутації, які притаманні лише "Омікрону".

Професор вважає, що частота нової мутації була вищою у пацієнтів, які потрапили до лікарень, ніж у тих, хто лікується вдома. Цей варіант назвали "Дельтакроном" через те, що є ознаки "Дельти" та "Омікрону".

Можна сказати, що припущення про те, що "Дельтакрон" є захворюванням, яке потребує [стаціонарного] лікування, не випадкове, - переконаний Кострікіс.

Науковець зазначив, що про цю мутацію повідомляли, але її не було виявлено в жодній країні.

Кострікіс додав, що поки рано говорити про те, чи стане новий штам домінувати. Але, згідно з його власним аналізом, "Дельтакрон" може витіснити "Омікрон".

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також

1