На Луганщині прострелили голову місцевому колаборанту

Після зникнення Павла Шароградського знайшли застреленим
На Луганщині прострелили голову місцевому колаборанту
Смерть, тіло Фото: istockphoto
29 Квітня 2022, 13:34
читать на русском

У Луганській області після зникнення знайшли мертвим новоайдарського місцевого колаборанта Павла Шароградського.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

У тимчасово окупованому смт Новоайдар (Луганська область) 25 квітня зник місцевий колаборант Павло Шароградський. Незабаром зрадника знайшли вбитим пострілом у голову та пораненнями на тілі, - йдеться у повідомленні.

Шароградський Фото: chasdiy.org

В ГУР розповіли, що Шароградський до початку російського вторгнення був "професійним громадським діячем": очолював комунальну установу Новоайдарський селищний центр "Спорт для всіх" та був засновником ГО "Новоайдарська січ".

Жодного бізнесу чи високодохідної роботи не мав, втім представляв себе як високозабезпечену людину. Після окупації Новоайдару запропонував новим "хазяєвам" свої послуги. Надавав ворогу інформацію щодо патріотів, учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та про співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами, - кажуть у розвідці.

За даними ГУР нещодавно колаборант був викрадений з приміщення Щастинської РДА, де брав участь у нараді з особами у балаклавах та військовій формі армії рф.

Проти Шароградського було порушено кримінальну справу про державну зраду.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів. Речник СБУ Артем Дехтяренко, за цей період завдяки втручанню української спецслужби було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на президента України та вчинити диверсії у Києві та інших регіонах.

Читайте також