На Майдані Незалежності попрощалися з ветераном АТО - фото

На церемонію прощання прийшли чимало людей
Важливо
На Майдані Незалежності попрощалися з ветераном АТО - фото
Прощання із з ветераном АТО Микитенком фото: Укрінформ
17 Жовтня 2020, 14:34
читать на русском
Сьогодні, 17 жовтня, у Києві на Майдані Незалежності прощалися з Миколою Микитенком, ветераном АТО, який у ніч на 11 жовтня підпалив себе.

Про це повідомляє Укрінформ.

Незважаючи на дощ, на церемонію прощання прийшли чимало людей. Станом на 10 годину ранку їх понад сотня. Люди принесли квіти. Це ветерани АТО, рідні Миколи Микитенка, активісти, просто кияни, - йдеться у повідомленні.

Прощання відбувається на тому місці, де Микола Микитенко у ніч на 11 жовтня в однострої з бойовими нагородами вчинив самоспалення на знак протесту проти політики української влади. Тоді ветерана АТО госпіталізували з 97 % опіків тіла. Микитенко помер вранці 14 жовтня, в День захисника України.

Читайте також

Я, його донька, говоритиму від його імені. Він дуже любив життя, історію, Київ, писав вірші. І вчинив протест проти політики капітуляції Володимира Зеленського , - розповіла Юлія Микитенко.

Вона також додала, що батька поховають у Житомирській області та закликала владу почути ветеранів.

 

Нагадаємо, що 12 жовтня Микола Микитенко перебував у комі. 13 жовтня подруга Юлії повідомила, що стан чоловіка погіршився. А 14 жовтня у лікарні від опіків помер 49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко.