На Мальті іноземним туристам платитимуть за перебування у країні

Таким чином влада Мальти хоче підтримати туристичну галузь країни
На Мальті іноземним туристам платитимуть за перебування у країні
Мальта (Фото: pexels)
10 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

Влада Мальти хоче платити іноземним туристам до 200 євро (приблизно 6 640 гривень), якщо вони перебуватимуть у країні мінімум три дні.

Про це заявив міністр туризму Мальти Клейтон Бартоло, повідомило Reuters.

Бартоло зазначив, що більшість обмежень, запроваджених через коронавірус, влада скасує до 1 червня. Кошти отримають туристи, які бронюють відпустку через місцеві готелі.

Міністр заявив, що туристи, які забронюють житло у п’ятизірковому готелі, отримають 100 євро від Управління туризму Мальти, а готель збільшить цю суму до 200 євро.

Гості чотиризіркових готелів можуть розраховувати на 150 євро, тризіркових — 100 євро. Розмір виплати збільшиться на 10%, якщо забронювати готель на найменшому острові Мальти — Гозо, що за три кілометри на північ від материка.

Ідея уряду покликана надати готелям Мальти сильні конкурентні переваги, оскільки міжнародний туризм в Європі потрохи оживає. Очікується, що виплату отримають приблизно 35 тисяч відвідувачів, що допоможе підняти туризм, який у 2020 році отримав на 80% доходу менше, ніж до пандемії.

Читайте також

Клейтон Бартоло також зазначив, що веде переговори стосовно заохочення подорожей між Мальтою та Великою Британією, жителі якої становлять третину туристів у колишній британській колонії. Основною перевагою має стати дешевизна туризму та безпечність регіону.

Країна має найвищий рівень вакцинації проти коронавірусу у Європейському Союзі, адже там вкололи принаймні одну дозу препарату 42% дорослим. На Мальті спостерігається тенденція уповільнення COVID-19.

Нагадаємо, Європейська Комісія розпочинає процедури порушення проти Кіпру та Мальти, видаючи офіційні листи щодо їхніх схем громадянства інвесторів, які також називаються схемами "золотого паспорта".

1