На Одещині батьки приводять на заміновані пляжі дітей, аби "відпочити"

Містяни ігнорують заклики влади утриматися від купання та засмаги
На Одещині батьки приводять на заміновані пляжі дітей, аби "відпочити"
Одеса, пляж Лузанівка (фото: Вікіпедія)
30 Травня 2022, 05:17
читать на русском

В Одесі розпочався пляжний сезон, містяни масово почали виходити на пляжі, попри небезпеку замінування моря та узбережжя.

Про це речник Одеської ОВА Сергій Братчук сказав в ефірі національного телемарафону.

Він наголосив, що акваторія Чорного моря замінована, відповідно так само як і Чорноморське узбережжя. Мова йде не лише про одеські пляжі, а й взагалі про все узбережжя області.

Я сподіваюсь, що найближчим часом, юристи над цим вже працюють, відповідні положення законодавства дозволять притягнути людину до відповідальності за такі дії. Адже мова йде не лише про порушення умов воєнного стану, чи громадського порядку. Мова йде про те, що сьогодні влада, обласна і міська, намагаються максимально врятувати людей. Це без перебільшення. Мені б дуже не хотілося, вибачте, щоб руки, ноги та голови одеситів, або інших охочих засмагати на замінованих територіях, літали потім над акваторією Чорного моря, - зазначив він.

Братчук також підкреслив, що особливо цинічним виглядає, коли батьки приводять на заміновані пляжі дітей.

Нагадаємо, раніше в одеських пабліках писали, що рятувальниками проводиться часткове розмінування пляжів. Однак голова обласної військової адміністрації Максим Марченко спростував це і наголосив, що пересування одеськими та обласними пляжами поки що небезпечне.

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук під час телемарафону зазначив, що курортний сезон в Одесі та Одеській області не розпочнеться, поки Україна не переможе росію у війні.

Читайте також

1