На Одещині бізнесмени привласнили землю місцевої громади на 80 мільйонів

Комерційна структура привласнила 52 ділянки загальною площею 1300 га землі
На Одещині бізнесмени привласнили землю місцевої громади на 80 мільйонів
Земля (фото: з відкритих джерел)
1 Грудня 2020, 18:50
читать на русском

На Одещині Служба безпеки України блокувала незаконне привласнення сільськогосподарських земель однієї з об’єднаних територіальних громад на понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомили в СБУ.

Керівництво місцевої комерційної структури організувало механізм привласнення комунальних земельних ділянок місцевої громади. Протягом тривалого часу ці землі сільськогосподарського призначення перебували у користуванні бізнесменів.

Слідчі отримали докази незаконного виведення з комунальної власності 52 земельних ділянок загальною площею 1300 га шляхом фальсифікації документів.

Правоохоронці провели низку обшуків за адресами проживання фігурантів. Під час слідчих дій виявлено документацію, що свідчить про незаконність перереєстрації ділянок. Наразі на землю накладено арешт, вирішується питання щодо її повернення у власність громади.

Засновнику комерційної структури повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до оборудки, зокрема посадовців державних органів виконавчої влади.

Нагадаємо, днями у Запоріжжі Служба безпеки України блокувала  діяльність групи рейдерів, яка планувала заволодіти корпоративними правами й майном підприємств на понад 200 мільйонів гривень.