На пиві та вині: прості рецепти маринаду для шашлику

Влітку українці традиційно готуватимуть барбекю і шашлики на природі
На пиві та вині: прості рецепти маринаду для шашлику
шашлик
18 Травня 2024, 22:54
читать на русском

Рецепти маринадів до шашлику на вині та пиві сподобаються усім любителям готувати м'ясо на природі. Готувати їх зовсім нескладно.

Маринад на пиві

Солод насичує м’ясо оригінальним смаком та робить його м'якішим. При обсмаженні алкоголь з пива випарується, а насичений смак солоду та житнього хліба залишиться.

Інгредієнти:

  • М'ясо - 1 кг.
  • Пиво - 1 л.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Лавр - 1-2 листочки.
  • Гірчиця в зернах - до смаку.
  • Сіль - до смаку.

Наріжте м'ясо на шматочки, посоліть до смаку та влийте трішки олії, щоб огорнула кожен зі шматочків. Потім влийте пиво, щоб воно знову ж таки повністю покрило м’ясо.

Додайте розчавлені зубчики часнику для більш насиченого аромату, кілька листочків лаврового листа та гірчицю в зернах. Посоліть до смаку та ретельно все перемішайте.

Залиште промаринуватись в холодильнику на півтори-дві години, якщо це м'ясо кролика, яловичина чи свинина. Курку маринуйте за тих же умов не більше 40 хвилин.

Маринад на вині для білого м'яса

Особливо добре поєднуються винні напої з м'ясом. Після приготування на смак воно стає більш пікантним і ніжним. Вино розм'якшує його волокна, робить м'ясо соковитим, а винний присмак надає стравам з м'яса незвичайні смакові якості.

Якщо залишилося вино, яке вже почало бродити, то цей напій відмінно підійде для маринування. Неодмінно спробуйте!

Інгредієнти:

  • Вино біле сухе - 0,75 л.
  • М'ясо (кролик, птиця) - 3 кг.
  • Лавровий лист - 3-4 штуки.
  • Перець горошком - 4-5 штук.
  • Чебрець - гілочка.
  • Часник - 5-6 зубчиків.

Цей маринад робить м'ясо м'якішим. Візьміть вина із розрахунку 250 млн на 1 кг м'яса. Викладіть в нього шматки м'яса (краще вже порізаного), додайте лавр, чебрець, перець горошком та вичавлені через часникодавку зубчики часнику.

Маринад з червоного вина, часнику і зелені

Французькі кулінари радять застосовувати таке вино, яке подобається, тому що в процесі приготування м'ясо повністю просочується всіма ароматами цього ігристого напою.

Інгредієнти:

  • Вино - пів літра.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Перець горошком - 6 штук.
  • Кропу - дві гілочки.
  • Петрушка - дві гілочки.
  • Сіль - до смаку.

Головки цибулі необхідно очистити від лушпиння і нашаткувати у вигляді півкілець. З зубчиків часнику знімаємо шкірку, видавлюємо через часникодавку. Гілочки зелені промиваємо, рубаємо ножем на невеликі шматки.

У каструлю наливаємо півлітра вина, додаємо горошини чорного перцю. Потім додаємо трохи солі й нарізану зелень. Засипаємо півкільця цибулі і вичавлений часник.

Ставимо ємність на газ, гріємо на середньому вогні. Доводимо до кипіння і проварюємо протягом двох хвилин. Далі знімаємо з вогню і охолоджуємо, залишаємо в суміші м'ясо - маринуватись.

Загалом, ви можете взяти і червоне, і навіть рожеве ігристе вино. При цьому, як ви вже зрозуміли, різні сорти вина підходять різним видам мяса: сухе біле вино - до риби, кролика й птиці, напівсолодке - до дичини, яловичого, баранини. А от червоне вино найкраще підійде до жирної свинини. Кисле вино можна застосовувати у вигляді заміни винного оцту, також до нього додатково можна додати цибулю і часник.

Читайте також

1