На сковороді і в духовці: класичні рецепти домашніх котлет

Котлети - одна з улюблених повсякденних страв в усьому світі
На сковороді і в духовці: класичні рецепти домашніх котлет
Котлети
18 Жовтня 2022, 22:43
читать на русском

Пропонуємо два простих рецепти котлет. Їх приготування нескладне і займає мало часу, водночас страва є ситною і смачною.

Класичний рецепт домашніх котлет

Інгредієнти:

  • 500 грамів м’яса — яловичина та свинина;
  • 200 грамів м’якушки білого хліба;
  • середня цибулина;
  • пів склянки холодної води;
  • борошно для панірування;
  • щіпка солі та чорного перцю.

Приготування:

Миємо й обсушуємо м’ясо, у разі потреби очищаємо його від плівок і жилок.

Нарізаємо довільними шматочками м’ясо і цибулю так, щоб вони легко поміщалися в отвір м’ясорубки.

Готуємо хліб: зрізуємо скоринки, м’якушку заливаємо водою та ретельно віджимаємо.

Готуємо фарш за допомогою м’ясорубки. Додаємо воду й ретельно вимішуємо до однорідної структури. Солимо та перчимо до смаку.

Фарш розділяємо на однакові порції та формуємо в руках котлетки, відразу обкочуючи їх у борошні. Складаємо на змочену дошку або стільницю.

Смажимо котлети на добре розігрітій олії з двох боків.

Домашні котлети в духовці

Котлети в духовці виходять ще більш соковитими й ніжними. Для м’якого смаку додаємо всередину шматочок вершкового масла.

Інгредієнти:

  • 500 грамів свинячо-яловичого фаршу;
  • білий пшеничний хліб;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • один жовток;
  • упаковка вершкового масла;
  • панірувальні сухарі;
  • олія;
  • сіль і перець до смаку.

Приготування:

Готуємо фарш за класичним рецептом без додавання цибулі. Окремо пасеруємо її на олії та додаємо у фарш перед вимішуванням.

Готовий фарш прибираємо на пів години у прохолодне місце, накривши харчовою плівкою.

Беремо деко, застилаємо пергаментним папером, вмикаємо духовку на 200 градусів.

Готовий відстояний фарш поділяємо на однакові порції, формуємо котлетки, усередину кожної кладемо шматочок вершкового масла.

Збиваємо жовток і занурюємо котлетки. Потім обкочуємо їх у сухарях і вкладаємо на деко.

Випікаємо до появи золотистого кольору близько 20 хвилин.

Читайте також