Рибні котлети на будь-який смак: три рецепти до вашого столу

Риба – неймовірно корисний і смачний продукт
Рибні котлети на будь-який смак: три рецепти до вашого столу
Рибні котлети
13 Жовтня 2022, 22:42
читать на русском

З рибного фаршу можна приготувати найсоковитіші та ніжні котлети, які ідеально підійдуть, як для звичайного обіду, так і для святкового столу. В цю універсальну страву додають овочі, крупи та інші види риб.

Пропонуємо вам підбірку смачних, корисних та ситних котлет з риби, які зовсім не поступаються м'ясним.

Класичні рибні котлети

  • 500 г річкової або морської риби
  • 2 курячих яйця
  • 2 цибулини
  • 200 г м'якоті батона
  • 100 мл молока
  • сіль та перець – до свого смаку
  • спеції – за бажанням

Обробіть рибу: розріжте, відокремте від голови, плавників і хвоста. Шматочки філе і цибулі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте фарш з перцем, сіллю і спеціями. Замочіть м'якоть хліба в молоці. Потім перемістіть його в фарш, додайте яйце і ретельно перемішайте. Сформуйте котлетки і обсмажте на олії.

Картопляно-рибні котлети

  • 500 г картоплі
  • 500 г риби хек
  • 2 цибулини
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 7-8 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2 ст. л. свіжої петрушки
  • сіль і перець – до свого смаку

Відваріть картоплю в мундирі. Тим часом тушку риби перетворюємо в філе. Подрібніть цибулю і обсмажте на олії. Пропустіть через м'ясорубку картоплю, рибу і одну сиру цибулину. Потім додайте смажену цибулю, сіль, перець і подрібнену петрушку. Ретельно перемішайте. Сформуйте котлетки і обваляйте їх у сухарях. Після чого обсмажте на олії з обох сторін.

Котлети з білої риби

  • 400 г філе білої риби
  • 0,5 подрібненого ріпчастої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 пучка свіжої петрушки
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 0,5 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. майонезу (пісного)
  • сіль і перець – до свого смаку
  • 1 ст. л. манної крупи
  • 2 ст. л. пшеничного борошна

Видаліть всі кісточки з філе і пропустіть через м'ясорубку разом з подрібненою петрушкою. Додайте всі інші інгредієнти, крім манки і борошна. Ретельно перемішайте. Всипте борошно, манку і розмішайте до однорідності. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на одну годину. Потім зліпіть котлетки і обсмажте з двох сторін до готовності. Смачного!

Читайте також

1