З рибного фаршу можна приготувати найсоковитіші та ніжні котлети, які ідеально підійдуть, як для звичайного обіду, так і для святкового столу. В цю універсальну страву додають овочі, крупи та інші види риб.
Пропонуємо вам підбірку смачних, корисних та ситних котлет з риби, які зовсім не поступаються м'ясним.
Класичні рибні котлети
- 500 г річкової або морської риби
- 2 курячих яйця
- 2 цибулини
- 200 г м'якоті батона
- 100 мл молока
- сіль та перець – до свого смаку
- спеції – за бажанням
Обробіть рибу: розріжте, відокремте від голови, плавників і хвоста. Шматочки філе і цибулі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте фарш з перцем, сіллю і спеціями. Замочіть м'якоть хліба в молоці. Потім перемістіть його в фарш, додайте яйце і ретельно перемішайте. Сформуйте котлетки і обсмажте на олії.
Картопляно-рибні котлети
- 500 г картоплі
- 500 г риби хек
- 2 цибулини
- 1 ст. л. рослинної олії
- 7-8 ст. л. панірувальних сухарів
- 2 ст. л. свіжої петрушки
- сіль і перець – до свого смаку
Відваріть картоплю в мундирі. Тим часом тушку риби перетворюємо в філе. Подрібніть цибулю і обсмажте на олії. Пропустіть через м'ясорубку картоплю, рибу і одну сиру цибулину. Потім додайте смажену цибулю, сіль, перець і подрібнену петрушку. Ретельно перемішайте. Сформуйте котлетки і обваляйте їх у сухарях. Після чого обсмажте на олії з обох сторін.
Котлети з білої риби
- 400 г філе білої риби
- 0,5 подрібненого ріпчастої цибулі
- 1 зубчик часнику
- 0,5 пучка свіжої петрушки
- 1 ст. л. гірчиці
- 0,5 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. майонезу (пісного)
- сіль і перець – до свого смаку
- 1 ст. л. манної крупи
- 2 ст. л. пшеничного борошна
Видаліть всі кісточки з філе і пропустіть через м'ясорубку разом з подрібненою петрушкою. Додайте всі інші інгредієнти, крім манки і борошна. Ретельно перемішайте. Всипте борошно, манку і розмішайте до однорідності. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на одну годину. Потім зліпіть котлетки і обсмажте з двох сторін до готовності. Смачного!
Читайте також