На порталі "Дія" зʼявилися три нові COVID-сертифікати

COVID-сертифікати з порталу можна видрукувати або зберегти у смартфоні у форматі PDF
Головне
На порталі "Дія" зʼявилися три нові COVID-сертифікати
Портал “Дія” (Фото: Мінцифри)
21 Грудня 2021, 18:51
читать на русском

Тепер користувачі можуть згенерувати сертифікати про негативний ПЛР-тест, про одужання від коронавірусу і про вакцинацію для дітей віком від 12 років.

Про це повідомило Мінцифри.

Для цього потрібно авторизуватися будь-яким зручним способом, натиснути "Послуги" — "Здоровʼя" — "COVID-сертифікати", вибрати потрібний тип сертифіката та поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних. COVID-сертифікати з порталу можна видрукувати або зберегти у смартфоні у форматі PDF.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі "Здоров’я" — "COVID-сертифікат про вакцинацію". З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

Нагадаємо, Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, яка здатна охопити усі країни світу.

Читайте також