На Позняках мешканцям пошкодженого будинку повертають особисті речі

Із міркувань безпеки до квартир заходять лише рятувальники
На Позняках мешканцям пошкодженого будинку повертають особисті речі
повернення речей (фото: КМДА)
13 Жовтня 2020, 15:02
читать на русском

Рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" розпочали пошук та повернення особистих речей мешканцям будинку на Позняках, який був пошкоджений внаслідок вибуху у червні.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту муніципальної безпеки Київської міської держадміністрації.

Мешканці квартир знаходяться біля будинку і надають рятувальникам інформацію про майно та цінні речі, які необхідно забрати

Рятувальники підіймаються сходами до квартир, збирають речі та майно та викладають через вікно до спеціальної люльки, яку підіймає та опускає кран. Із міркувань безпеки до квартир заходять лише рятувальники, - йдеться в повідомленні.

Після повернення майна розпочнеться демонтаж аварійного під’їзду.

Читайте також

Роботи з укріплення аварійного під'їзду на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 розпочались у суботу, 10 жовтня. У місця провалів встановили спеціальні конструкції. Це не допустить обвалу при демонтажі під’їзду.

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в десятиповерхівці 21 червня загинули п’ятеро людей. Один із під’їздів був зруйнований із четвертого по восьмий поверхи. Без житла залишилися 125 людей.

У серпні в Управлінні з питань цивільного захисту повідомили, що керівництво міста поставило завдання повністю розібрати постраждалий від вибуху будинок до початку опалювального сезону.