На рівні печерних людей: як живуть в окупованому Сєвєродонецьку

Матеріальну базу ЖКГ окупанти зруйнували і шукають спеціалістів для відновлення
На рівні печерних людей: як живуть в окупованому Сєвєродонецьку
Зруйнований Сєвєродонецьк / Фото: t.me/luhanskaVTSA
6 Липня 2022, 18:18
читать на русском

В окупованому Сєвєродонецьку частину жителів депортували на захоплені території. Без повернення української влади відновити водо- і теплопостачання в місті неможливо.

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк 6 квітня.

За його словами, працівникам комунальних підприємств Сєвєродонецька, яки евакуювалися, почали надходити погрози від окупантів.

На сьогодні окупаційною владою, комендантом та іншими людьми, які називають себе різними посадами, робляться спроби відновлення торгівлі на ринку, відновлення роботи управління освіти. Постійні якісь оголошення намагаються зробити щодо дітей, яких хочуть зібрати на 1 вересня до школи. Намагаються відтворити комунальні підприємства, запустити їхню роботу. Все це виглядає достатньо сумбурно, – розповів Стрюк.

Стрюк додав, що окупанти зруйнували матеріальну базу ЖКГ, а зараз шукають спеціалістів для відновлення. Проте їх у Сєвєродонецьку майже не залишилося.

На жаль, у найближчі місяці життя в місті тих людей, які там залишились, буде на рівні печерних. Потрібно замінити електрику генераторами, відновити центральне водопостачання, центральну каналізацію. Напевно, все таки без повернення під контроль України зробити це однозначно неможливо, – наголосив голова міської ВЦА.

Він наголосив, що частина людей була вивезена з міста – хто добровільно, хто примусово. Деякі квартали примусово звільняли для зайняття бойових позицій. Деякі люди остаточно налякавшись, погодилися на евакуацію на окуповані території.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області росіяни почали вивозити людей до фільтраційних таборів.

Читайте також