На росії дозволили віддавати на всиновлення дітей без згоди їхніх батьків

Обов'язковою умовою усиновлення буде згода дитини, яка досягла 10 років
На росії дозволили віддавати на всиновлення дітей без згоди їхніх батьків
діти (Фото: depositphotos)
19 Серпня 2022, 18:32
читать на русском

Верховний суд на росії схвалив рішення дозволити всиновлення дітей за відсутності згоди батьків, якщо діти були підкинуті, знайдені під час стихійного лиха, а також за інших надзвичайних обставин.

Про це розповів голова Третього касаційного суду загальної юрисдикції Василь Волошин, повідомляє агенція "РАПСІ".

Волошин зазначив, що "за наявності виняткових обставин", суд має право на прохання усиновлювачів звернути рішення про усиновлення до негайного виконання, наприклад, коли потрібна термінова госпіталізація дитини для проведення курсу лікування або оперативного втручання, а зволікання ставить під загрозу її життя та здоров'я.

У рішенні суду рф зазначається, що "з метою найкращого забезпечення інтересів дітей правова позиція Верховного суду рф передбачає, що думка дитини, яка за станом здоров'я не здатна з'явитися в судове засідання – наприклад, у зв'язку з інвалідністю та обмеженням можливості пересуватися – може бути встановлена ​​судом за місцем її знаходження, без необхідності особистої явки дитини до суду.

Зазначається, що обов'язковою умовою усиновлення виступає згода дитини, яка досягла віку 10 років, проте з урахуванням роз'яснень вищої судової інстанції, думка молодшої дитини, здатної сформулювати свої погляди, також береться до уваги.

Нагадаємо, російські загарбники незаконно вивезли до росії понад дві тисячі українських дітей. Також на росії створюють літні спецтаботи для вивезених українських дітей, які не володіють російською мовою.

1