На Суецькому каналі виник затор через контейнеровоз - відео, фото

Після інциденту зросли ціни на нафту
На Суецькому каналі виник затор через контейнеровоз - відео, фото
Контейнеровоз сів на міль в Суецькому каналі Фото: Shiv Ramdas у Твіттері @nameshiv
24 Березня 2021, 14:31
читать на русском

Суецький канал - найважливіший канал поставки нафти з Близького Сходу до США і Європу - опинився заблокованим в обидві сторони через контейнеровоз, який став поперек каналу.

Фото: Bloomberg

Як повідомляє Bloomberg, у південній частині Суецького каналу сів на мілину контейнеровоз MV Ever Given класу Triple E довжиною 400 метрів і шириною 59 метрів, який прямував з Китаю в Роттердам. Він повністю заблокував рух через канал в обидві сторони.

Фото: @BNNBloomberg

В результаті в Суецькому каналі утворився затор з понад 100 суден.

Тайванська компанія Evergreen, яка зафрахтувала контейнеровоз, повідомила, що інцидент стався через погодні умови: в результаті пориву сильного вітру судно відхилилося від курсу і сіло на мілину.

Фото: AP

Наразі контейнеровоз, на який завантажено 20 тисяч морських контейнерів, оточений буксирами.

Deutsche Welle повідомляє, що через затори в Суецькому каналі виросли ціни на нафту. Вранці 24 березня один барель північноєвропейського сорту Brent коштував 61,63 долара, що на 84 центи вище, ніж днем ​​раніше. Ціна бареля американської марки WTI зросла на 62 центи до 58,38 долара. Днем раніше ціни на нафту знизилися до найнижчої з початку лютого позначки.


Суецький канал є найважливішим маршрутом поставок нафти з Близького Сходу до Європи та США і в цілому одним з найважливіших торговельних маршрутів світу. На нього припадає 10 відсотків глобальної морської торгівлі, у 2020 році через нього пройшли майже 19 тисяч суден.

1