На Тайвані потяг зіткнувся з вантажівкою: півсотні загиблих і 66 поранених (фото)

Аварія трапилася при в’їзді пасажирського потяга в гірський тунель Дацин
На Тайвані потяг зіткнувся з вантажівкою: півсотні загиблих і 66 поранених (фото)
Аварія потяга на Тайвані (Фото: Центральне інформаційне агентство Тайваню)
2 Квітня 2021, 14:43
читать на русском

На Тайвані потяг, у якому їхали 490 людей, врізався у вантажівку при в`їзді у гірський тунель. Відомо про 48 загиблих та 66 поранених пасажирів.

Про це повідомляє Reuters.

Поїзд, що слідував з Тайбея, столиці країни, в південно-східне місто Тайдун зійшов з рейок після того, як врізався у вантажівку, що з'їхала з дороги з прилеглої будівельного майданчика.

На момент аварії у потязі перебувала велика кількість туристів та людей, які поверталися додому на вихідні напередодні традиційних довгих вихідних з нагоди Дня чистки гробниць. Люди їхали додому, щоби доглядати за сімейними могилами.

Тайванські ЗМІ повідомили, що багато людей стояли, оскільки поїзд був переповнений, і їх розкидало в результаті аварії.

Рятувальна операція тривала півдня. На знімках з місця події  видно вагони в тунелі, розірвані ударом, а інші зім'яті, що заважало рятувальникам дістатися до пасажирів.

Люди просто падали один на одного, один на одного, - сказала місцевому телебаченню жінка, яка пережила аварію. Це було жахливо. Там були цілі родини.

В результаті аварії, що сталася на північ від східного міста Хуалянь, загинув зокрема і машиніст поїзда, а також ще 47 пасажирів, 66 людей поранені і травмовані.

Водія вантажівки, яка спричинила аварію, вже затримали. Наразі його допитують в поліції. Ймовірно, водій забув поставити машину на ручне гальмо і вона з`їхала на рейки.

Нагадаємо, 29 березня, швидкісний потяг №732 "Київ - Запоріжжя" зійшов з рейок. Постраждалих внаслідок інциденту немає. З рейок зійшло шість з дев'яти вагонів за 50 кілометрів до кінцевої станції – Запоріжжя. Під час інциденту у вагонах поїзда перебувало 88 пасажирів. Причиною аварії стали поламані рейки.

1