На Тасманії почалася справжня зима: снігопади не вщухають, а на дорогах ожеледиця (відео)

Рятувальники просять місцевих жителів залишатися вдома та не виходити без потреби
На Тасманії почалася справжня зима: снігопади не вщухають, а на дорогах ожеледиця (відео)
Тасманія (фото: Вікіпедія)
28 Липня 2021, 05:11
читать на русском

На австралійському острові Тасманія у 240 км на південь від континенту розпочалася справжня "європейська" зима. Там вже кілька днів не вщухають снігопади, а на дорогах - ожеледиця.

Про це повідомляє видання ABC News.

Зазначається, що невелика ожеледиця перетворилася для місцевих жителів на справжню проблему. Через снігопади шосе в горах тимчасово закриті, а дороги скуті льодом.

Така погода на острові спостерігається не часто, тому місцеві жителі звикли не змінювати шини автомобілів на зимові. Оскільки, на думку місцевих, краще перечекати рідкі снігопади вдома. Втім, цього разу тривала негода призвела до низки аварій на дорогах.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений користувачем @hey.gabarino

Так, рятувальники евакуювали групу людей, які застрягли в авто на вкритій льодом неподалік від озера Верона. До аварійно-рятувальної служби звернулись з проханням про допомогу ще десятки водіїв.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Weatherzone (@weatherzone)

Тасманійські рятувальники просять місцевих жителів залишатися вдома та не залишати будинки без особливої потреби, поки погода не покращиться.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Andy Cochran (@omnia0112358)

Нагадаємо, що у Південно-Африканській Республіці зафіксували нові рекорди мінімальної температури повітря. У місті Кімберлі та прилеглих районах температура досягнула позначки 9,9 градуса морозу і це абсолютний рекорд для Південної Африки.

Читайте також