На українсько-словацькому кордоні частково розблокували рух вантажівок

Від вечора 13 грудня Словаччина частково відновила пропускні операції в напрямку в'їзду на свою територію
На українсько-словацькому кордоні частково розблокували рух вантажівок
14 Грудня 2023, 15:43
читать на русском

У четвер, 14 грудня, частково поновлено пропуск вантажівок з України до Словаччини у пункті пропуску "Ужгород", що сумісний з КПП "Вишнє Німецьке".

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

"Станом на 06:00 у пункті пропуску "Ужгород" на виїзд з України оформлено 28 вантажних автомобілів. 24 з них уже пройшли всі види контролю на словацькій стороні", - наголошують прикордонники.

Зазначається, що від вечора 13 грудня Словаччина частково відновила пропускні операції в напрямку в'їзду на свою територію.

Попередньо повідомлялося, що на в'їзд прийматимуть по два автомобілі за годину. Фактично за годину пропускають по три-чотири вантажівки, наголосили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, ввечері 11 грудня словацькі перевізники оголосили про продовження блокади кордону з Україною на переході "Вишнє Німецьке – Ужгород".

Блокада кордону розпочнеться 11 грудня о 15:00 і триватиме до тих пір, поки не будуть задоволені вимоги перевізників. Кордон заблокують для вантажних перевезень, пасажирський рух обмежувати не будуть.

Зазначається, що рішення прийнято «на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автомобільного транспорту Словаччини».

Основною вимогою UNAS є скасування "транспортного безвізу", що діє між Європейським Союзом та Україною з 1 липня 2023 року (він скасовує для українських перевізників отримувати дозволи для роботи на ринку Євросоюзу).