Словацькі перевізники відновлюють блокаду кордону з Україною

Перевізники обіцяють о 15.00 знову заблокувати КПП "Вишнє Німецьке – Ужгород"
Головне
Словацькі перевізники відновлюють блокаду кордону з Україною
11 Грудня 2023, 10:41
читать на русском

Словацькі перевізники оголосили про продовження блокади кордону з Україною на переході "Вишнє Німецьке – Ужгород".

Про це йдеться в заяві Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS).

Як ідеться у повідомленні, блокада кордону розпочнеться 11 грудня о 15:00 і триватиме до тих пір, поки не будуть задоволені вимоги перевізників. Кордон заблокують для вантажних перевезень, пасажирський рух обмежувати не будуть.

Зазначається, що рішення прийнято «на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автомобільного транспорту Словаччини».

Основною вимогою UNAS є скасування «транспортного безвізу», що діє між Європейським Союзом та Україною з 1 липня 2023 року (він скасовує для українських перевізників отримувати дозволи для роботи на ринку Євросоюзу).

Нагадаємо, словацькі перевізники розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" на кордоні з Україною ввечері 4 грудня.

Також триває блокада кордону між Україною і Польщею. Польські перевізники з 6 листопада перекрили три пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Через страйк черги на виїзд з України розтягнулися на кілометри. Кілька українських водіїв померли у чергах.