Словаки заблокували КПП Вишнє Нємецьке - Ужгород

За наявною інформацією блокування може нести безстроковий характер
Словаки заблокували КПП Вишнє Нємецьке - Ужгород
Блокування україно-словацького кордону
1 Грудня 2023, 22:51
читать на русском

Словацькі перевізники сьогодні, 1 грудня, почали блокування контрольно-пропускного пункту на кордоні з Україною.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

"У ході взаємодії зі словацькими прикордонниками отримано інформацію про початок блокування руху вантажівок на напрямку пунктів пропуску Вишнє Нємецьке - Ужгород. Часткове блокування вантажного напрямку здійснюють словацькі перевізники", - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією блокування може нести безстроковий характер.

Також на даний час відомо, що, попередньо, пропуск вантажівок, які слідують на виїзд зі Словаччини, здійснюватиметься по 4 транспортні засоби в годину, та не блокуватиметься рух для гуманітарних вантажів, палива та інших важливих вантажів.

Рух для вантажівок на напрямку в'їзду в Словаччину забезпечуватиметься у штатному режимі.

"У разі надходження від Словацької сторони іншої інформації повідомимо додатково. Наразі на території Словаччини в бік України в черзі перебуває близько 900 вантажних транспортних засобів", - додав Демченко.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада перекрили три пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Раніше перевізники в Польщі обмежувались одним пунктом пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України. Через страйк черги на виїзд з України розтягнулися на кілометри. Кілька українських водіїв померли у чергах.

1