КПП "Вишне Німецьке – Ужгород" на кордоні Словаччини з Україною буде заблоковано з 1 грудня

З 15.00 прикордонний пункт перекриють словацькі перевізники. Як довго це триватиме – невідомо
Головне
КПП "Вишне Німецьке – Ужгород" на кордоні Словаччини з Україною буде заблоковано з 1 грудня
КПП Вишнє-Нємєцке, кордон
30 Листопада 2023, 16:46
читать на русском

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) розпочне блокування прикордонного пункту "Вишнє Нємецьке – Ужгород" з 1 грудня. Метою протесту є приєднання до польських перевізників.

Цього місяця представники UNAS уже блокували на годину пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке — Ужгород" з боку Словаччини, висловивши солідарність із польськими страйкарями. Вони вимагали від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Також повідомляться, що Словаччина хоче заборонити ввезення меду, солоду, соєвих бобів, пшеничного борошна, тростникового та бурякового цукру з України.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада перекрили три пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Раніше перевізники в Польщі обмежувались одним пунктом пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України. Через страйк черги на виїзд з України розтягнулися на кілометри. Кілька українських водіїв померли у чергах.

Читайте також

1