На вихідних в Україні очікується до плюс 20 градусів тепла

Аномальне потепління супроводжуватиметься дощами
На вихідних в Україні очікується до плюс 20 градусів тепла
Погода
7 Лютого 2024, 15:46
читать на русском

Найближчими днями в Україні очікується деяке зниження температури. Подекуди в темний час доби повернуться морози. Але вже на вихідних температура підвищиться до аномально високих показників у +12°...+17°, а в деяких областях очікується навіть 20-градусне тепло.

Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, що опублікований на порталі meteoprog.

Погода 8 лютого

У четвер, у більшості областей, окрім південної частини, очікується сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах північної половини подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 °С, у південних та східних областях +2…+7 °С.

Погода 9 лютого

Перед вихідними вночі у західних та південних областях, а вдень на більшій частині країни очікується сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Вдень місцями туман. Вітер південно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі знизиться до -3...+2 °С. Вдень у північних та східних областях похолоднішає до -1...+4 °С, на решті України буде +3...+8 °С, а у південній половині та на Прикарпатті +10...+15 °С.

Погода 10 лютого

У північних та східних областях невеликий сніг, дощ, місцями ожеледь. На решті України буде без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, на півночі Лівобережжя все ще будуть морози -3...+2 °С;. Вдень очікується +5…+10 °С, а у західних, центральних та південних регіонах потеплішає до +12…+17 °С.

Погода 11 лютого

Наприкінці тижня в Україні буде переважно без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі підвищиться до +3…+8 °С, вдень по всій Україні буде +9…+14 °С, а на Прикарпатті, Одещині та у Криму місцями повітря прогріється до практично літніх +15…+20 °С.

Нагадаємо, цього тижня спостерігатиметься активне зональне перенесення повітряних мас та переважання поля зниженого тиску. Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим. У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня. Крім того, практично щодня атмосферні фронти і циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На початку тижня також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 м/с.

За довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

1