На вихідних в Україні різко похолодає та піде сніг

Синоптики попереджають про погану видимість на дорогах та сніголавинну небезпеку
На вихідних в Україні різко похолодає та піде сніг
Снігопад, зима, Київ (фото: УНІАН)
4 Лютого 2023, 08:07
читать на русском

У наступні три доби часом невеликий сніг, в Криму з дощем, завтра в західних областях помірний, на Закарпатті та Прикарпатті місцями значний сніг та хуртовина. 4 лютого у західній, 5-6 лютого в південній частині місцями пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах країни подекуди ожеледиця.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Температура найближчої ночі 1-7° морозу, завтра вдень від 3° морозу до 2° тепла, у південній частині 0-5° тепла; 5-6 лютого вночі 5-10° морозу, вдень 0-6° морозу, в Карпатах та на Закарпатті вночі 12-17° морозу, вдень 6-11° морозу.

Важливо! 4 лютого у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях значний сніг, хуртовина, що відповідає І рівню небезпечності, жовтий. Такі погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Вітер в західній частині північний, на Лівобережжі південно-східний, 7-12 м/с, в Карпатах, вдень в західних областях місцями пориви 15-20 м/с

Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку зі снігопадами, утримається:

  • 3-5 лютого - на високогiр'ї Івано-Франківської, східної частини Закарпатської областей.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується:

  • 3-5 лютого - у горах Львівської області.

На Київщині на 4 лютого хмарно з проясненнями, невеликий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північний 7-12 м/с. Температура по області вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У Києві вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°.

Нагадаємо, погода у лютому 2023 в Україні буде більш стабільною та зимовою, ніж у січні. Вже на початку місяця очікується значне похолодання.

1