На виплати підприємцям у "червоних зонах" вже пішли перші 200 мільйонів гривень

Станом на 28 квітня через "Дію" подано понад 300 тисяч заявок на отримання допомоги
28 Квітня, 14:15

Кабінет міністрів України гарантовано виплатить по вісім тисяч гривень допомоги усім ФОПам та найманим працівникам із "червоних зон", які подали заявки.

Про це на засіданні уряду повідомив прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Станом на зараз подано вже понад 300 тисяч успішних заявок на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тисяч гривень. Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати, - проінформував голова уряду про стан виплат підприємцям.

Також Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) запевнив, що уряд спільно з Верховною Радою розпочав роботу над виділенням додаткових коштів для фінансування 100% усіх зареєстрованих і тих, хто зареєструється.

Всі виплати будуть здійснені в повному обсязі. Для нас важливо допомагати людям у складний час, - підкреслив Шмигаль.


Контекст. У парламенті 30 березня ухвалили закон, що передбачає вісім тисяч гривень допомоги бізнесу, що постраждав через карантинні обмеження, а днями його вже підписав президент Володимир Зеленський.

На грошову підтримку підприємців з бюджету виділили 2,9 мільярда гривень, їх нададуть Мінсоцполітики, яке й опікуватиметься процесом.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вісім тисяч гривень "ковідних компенсацій" від уряду на мільйонні збитки підприємців.

Читайте також