На виплати підприємцям у "червоних зонах" вже пішли перші 200 мільйонів гривень

Станом на 28 квітня через "Дію" подано понад 300 тисяч заявок на отримання допомоги
На виплати підприємцям у "червоних зонах" вже пішли перші 200 мільйонів гривень
Гроші (фото: УНІАН)
28 Квітня 2021, 14:15
читать на русском

Кабінет міністрів України гарантовано виплатить по вісім тисяч гривень допомоги усім ФОПам та найманим працівникам із "червоних зон", які подали заявки.

Про це на засіданні уряду повідомив прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Станом на зараз подано вже понад 300 тисяч успішних заявок на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тисяч гривень. Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати, - проінформував голова уряду про стан виплат підприємцям.

Також Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) запевнив, що уряд спільно з Верховною Радою розпочав роботу над виділенням додаткових коштів для фінансування 100% усіх зареєстрованих і тих, хто зареєструється.

Всі виплати будуть здійснені в повному обсязі. Для нас важливо допомагати людям у складний час, - підкреслив Шмигаль.


Контекст. У парламенті 30 березня ухвалили закон, що передбачає вісім тисяч гривень допомоги бізнесу, що постраждав через карантинні обмеження, а днями його вже підписав президент Володимир Зеленський.

На грошову підтримку підприємців з бюджету виділили 2,9 мільярда гривень, їх нададуть Мінсоцполітики, яке й опікуватиметься процесом.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вісім тисяч гривень "ковідних компенсацій" від уряду на мільйонні збитки підприємців.

Читайте також

1