Зеленський підписав закон про карантинні виплати у "червоних" зонах

ФОПи та наймані працівники отримають по вісім тисяч гривень
Головне
Зеленський підписав закон про карантинні виплати у "червоних" зонах
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
6 Квітня 2021, 19:07
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про підтримку підприємств малого бізнесу в "червоних" зонах.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента України.

Йдеться про Закон "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" № 1358-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня.

Відповідно до закону, фізичні особи – підприємці та наймані працівники, які змушені припинити свою діяльність через карантин у "червоних" зонах, отримають з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень.

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Читайте також

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг "Дія".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


Контекст. Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила закон про фінансову допомогу підприємцям. Депутати підтримали закон  №5300 "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19".

1