Підприємцям виплатять по вісім тисяч - подробиці від Шмигаля

Уряд закликає місцеву владу долучитися до виплат
Підприємцям виплатять по вісім тисяч - подробиці від Шмигаля
купюри, гривня Фото: Парламент.UA
24 Березня 2021, 14:02
читать на русском

Кабінет міністрів виплатить по 8 тисяч гривень підприємцям і співробітникам підприємств, які постраждають у зв'язку з карантином у "червоних" зонах.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, на доручення президента України Володимира Зеленського буде запроваджено грошові виплати та підтримку людей через посилені карантинні обмеження в регіонах.

Читайте також

Через збільшення кількості захворювань в Україні, все більша кількість областей потрапляють до червоного рівня епідемічної небезпеки. Тому розроблено комплекс заходів із підтримки людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування, - написав Шмигаль.

За словами керівника уряду, держава готова виплатити ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тисяч гривень - так само як це було під час зимового локдауну.

Але ми також очікуємо, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати. Це буде правильно і відповідально, - додав Шмигаль.


Контекст. У 2020 році підприємці та працівники від уряду отримали 4,3 млрд грн за карантинними програмами.

Також майже півмільйона осіб станом на 7 січня в Україні отримали від держави одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч грн. Заявки на допомогу від держави подали 424 159 підприємців та працівників. На ці виплати було перераховано 3,64 млрд грн. По програмі "Компенсація ЄСВ" кількість заявок становила 1209, а сума виплат – 204 млн грн.

У січні 2021 року Кабінет міністрів України додатково виділив з державного бюджету 201 млн грн на виплати матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч грн фізичним особам підприємцям (ФОП).

1