"Дія" не витримує: ФОПи намагаються отримати карантинні виплати

Мінцифри просить підприємців не штурмувати "Дію": система не витримує
Головне
"Дія" не витримує: ФОПи намагаються отримати карантинні виплати
Додаток “Дія” (Фото: Мінцифри)
14 Грудня 2020, 16:07
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації звернулося до підприємців з проханням зменшити навантаження на застосунок "Дія", який не справляється з величезною кількістю заяв на отримання восьми тисяч допомоги від держави.

Про це йдеться на сторінці Мінцифри у Facebook.

У Мінцифри зауважили, що за їхніми підрахунками, у застосунку "Дія" одночасно намагаються подати заяви на отримання допомоги сотні тисяч користувачів. Пропускна спроможність застосунку не справляється з таким напливом відвідувачів.

Якщо вам не вдається подати заяву, не хвилюйтеся, а зробіть це трохи пізніше. Причина у пропускній спроможності користувачів порталу та застосунку для забезпечення безпеки в "Дії". Ви обов’язково зможете скористатися послугою, адже заяви від ФОПів та найманих працівників приймаються до 31 грудня, - поінформували у Мінцифри.

Читайте також

У міністерстві також попередили підприємців, аби ті не передавали свою особисту інформацію третім особам і нагадали, що для отримання послуги потрібен лише IBAN рахунку і правильно заповнена заява у "Дії".

Нагадаємо, від сьогодні та до кінця року підприємці та офіційно наймані працівники юридичних осіб в Україні зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу у застосунку та на порталі "Дія". Допомога складає 8 тисяч гривень. Гроші буде зараховано на особистий гривневий рахунок заявника до 31 грудня 2020 року. Для того, щоб отримати кошти, треба вказати IBAN свого особистого гривневого рахунку.

1