Парламент схвалив виплати у 8 тисяч українським ФОПам

Бізнес на карантині отримає допомогу від держави
Парламент схвалив виплати у 8 тисяч українським ФОПам
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
4 Грудня 2020, 12:29
читать на русском

Верховна Рада України схвалила закон про підтримку українського бізнесу через карантинні обмеження.

Як зазначається на сайті парламенту, закон (№4429) ухвалено 4 грудня 2020 року.

За результатами голосування законопроєкт "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" 298 голосами прийнято за основу та 297 голосами - в цілому, - зазначено у повідомленні.

Читайте також

У Пояснювальній записці до закону йдеться, що він пропонує забезпечити у 2020 році за рахунок Державного бюджету України виплати одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити частину заробітної плати чи доходу у разі запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, а також одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників та одноразової компенсації суб’єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Раніше глава Мінцифри Михайло Федоров заявив, що понад мільйон українців, які зупинили роботу під час карантину, отримають по вісім тисяч гривень фінансової допомоги на порталі та в мобільному застосунку "Дія".

Наприкінці листопада глава держави (досьє Зеленського) представив низку заходів з підтримки бізнесу під час карантину.

Також президент України подав до Верховної Ради законопроєкт (№4439) щодо відтермінування запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Також пропонується знизити штрафи та скасувати відшкодування покупцям за скаргу.

Читайте також наш матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима.