На Волині незаконно вирубали лісу на 17 млн гривень

Здійснювали вирубку лісу на місці заповідного фонду
На Волині незаконно вирубали лісу на 17 млн гривень
Вирубка лісів (фото: з відкритих джерел)
20 Жовтня 2020, 16:28
читать на русском

У Волинській області чиновники лісового господарства незаконно видавали лісорубні квитки та здійснили суцільну рубку лісових насаджень на 17 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція.

Обвинувачені видавали дозвіл на вирубку лісу без затверджених лімітів на території заказників місцевого значення, які є об'єктами заповідного фонду. В результаті цього в зоні відбулася суцільна рубка дерев, яка завдала багатомільйонних збитків державі, - йдеться у повідомленні.

Внаслідок злочинної діяльності групи посадовців державі завдано збитків на суму 17 мільйонів гривень.

Зловмисників звинувачують в правопорушенні за ч.2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Справу надіслано до суду. Посадовим особам загрожує тюремний строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Читайте також

Нагадаємо, що керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що протягом 2020 року прокуратура провела активну роботу у багатьох напрямках. Зокрема, до суду направили колишнього начальника управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 367 КК України). Цей посадовець підписав позитивні висновки за проєктами землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва та будівництва житлових будинків у власність громадянам. Надалі це стало підставою для передачі земель природно-заповідного фонду у приватну власність. Отже, дії посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення, які перебувають у межах Національного природного парку "Гомільшанські ліси" та належать до категорії земель природно-заповідного фонду. Сума завданих збитків складає близько 200 тис. грн.

1