На вулицях Маріуполя досі лежать тіла вбитих мирних мешканців - фото

Також у місті почастішали випадки виявлення гострої кишкової інфекції
На вулицях Маріуполя досі лежать тіла вбитих мирних мешканців - фото
Тіла людей на вулицях Фото: https://t.me/andriyshTime/2148
4 Серпня 2022, 14:51
читать на русском

В окупованому російськими бойовиками Маріуполі на вулицях у чорних пакетах лежать тіла вбитих мирних мешканців, які ніхто не прибирає.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

На перехресті вул. Ломізова та Азовстальської досі на вулиці лежать два трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети. Пакети розривають бродячі собаки, розтаскуючи частини тіл по району. На звернення мешканців окупаційна влада відмовляється реагувати та проводити поховання, відповідаючи "кому треба хай той і поховає", - зазначив він.

Тіла людей на вулицях Фото: https://t.me/andriyshTime/2148

Також Андрющенко розповів, що окупанти облаштували морг на базі лікарні №1, а при пошуку місця поховання в братській могилі, вони надають каталог фотографій трупів. За словами Андрющенка, у цьому каталозі до 4 тисяч фотографій.

Фотографії зроблено в моргу на "Метро", який знаходиться на вулиці. Маріупольці кажуть, що близькі психічно не витримують такий пошук. Більш того, самі окупанти заявляють що в "каталозі смерті" не більш 20 відсотків від усіх, що пройшли через морг на "Метро", - зазначив він.

Тіла людей на вулицях Фото: https://t.me/andriyshTime/2148

Також Андрющенко розповів, що у Маріуполі почастішали захворювання людей на гостру кишкову інфекцію:

Перші офіційно підтверджені 17 випадків гострої кишкової інфекції з 23 обстежених на минулому тижні. Половина – діти. Окупанти вказують причину розповсюдження – через їжу. Попри одночасну заяву про відсутність епідемзагрози, самі дані вказують на інше.

Він закликав маріупольців кип’ятити воду перед вживанням.

Нагадаємо, жителі окупованого Маріуполя змушені облаштовувати "квартири" у вуличних бесідках.

Читайте також

1