На Запоріжжі окупанти тримають у полоні 368 людей та влаштовують репресії, - Старух

Репресії влаштовують проти громадян, які мають власну позицію
На Запоріжжі окупанти тримають у полоні 368 людей та влаштовують репресії, - Старух
Російські окупанти / Фото: reuters
29 Червня 2022, 18:17
читать на русском

В полоні російських окупантів у Запорізькій області перебуває 368 осіб. Рашисти продовжують репресії проти мешканців Енергодара.

Про це заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в "Медіацентрі Україна – Укрінформ".

За його словами, репресії влаштовують проти громадян, які мають власну позицію, а також проти керівників, які не хочуть йти на співпрацю.

Росіяни вже не перший тиждень викрадають та утримують громадян України. Наразі у полоні окупантів шість посадовців та 368 осіб. Так, у заручниках знаходиться Іван Самойлюк та міський голова Дніпрорудного – Матвеєв. Майже 80 днів у заручниках син Андрія Буряка, якому лише 16 років. Ми намагалися включити їх у списки на обмін, але поки безрезультатно, - сказав Старух.

За словами глави ОВА, комунікація з працівниками Запорізької ОВА вже давно втрачена. А це підприємство, яке потребує постійного нагляду. Навіть без терактів, там можуть бути непередбачені обставини.

Нагадаємо, що в Україні засудили до 15 років тюрми чоловіка, який на початку березня перейшов на бік окупантів та пішов у наступ з метою захоплення Запорізької області.